Blog

Ontdek de voordelen van Blue Water App


Blue Water App maakt het vaarders makkelijk een ligplaats te boeken en betalen met de telefoon. Log in, kies uw haven en boek. Eenvoudig en doeltreffend. Om het gebruiksgemak te maximaliseren, willen we graag een aantal tips en tricks met u delen.

 

Internetverbinding
We zijn thuis gewend en verwend geraakt aan snelle en stabiele internetverbindingen. Onderweg met de auto, in het openbaar vervoer, of zelfs tijdens het wandelen, genieten we binnen de bebouwde kom ook van diezelfde voordelen. Op het water, daarentegen, kan dat soms tegenvallen. Op open wateren en in natuurgebieden zijn er nu eenmaal minder zendmasten en het gevolg is een zwakker 3 en 4G signaal. Voor de eerste download van Blue Water App is het belangrijk dat u een goede 4G of Wifi verbinding heeft, want de lijst van havengegevens wordt de eerste keer meegeladen en u ziet een laadbalk symbool todat dit klaar is. Normaal duurt het laden minder dan een minuut, maar met name wat oudere toestellen kunnen een iets langere tijd nodig hebben.  

Mobiele telefoon
Onze mobiele telefoon gebruiken we ondertussen voor de meest uiteenlopende zaken. E-mail, WhatsApp, Facebook, spelletjes, en nog veel meer. Wat we vaak vergeten, is dat al deze apps op de achtergrond een hoop werkgeheugen en processorsnelheid in beslag nemen. De topmodellen van de verschillende fabrikanten kunnen hier over het algemeen goed mee overweg, maar zelfs die kunnen het soms moeilijk hebben met al dat multi-tasken. Neemt een handeling binnen Blue Water App net iets meer tijd in beslag? Gebruik taakbeheer om andere apps te sluiten, en zo meer werkgeheugen vrij te maken. Is uw telefoon geen topmodel, geen zorgen, gun hem iets meer tijd om het verzoek te verwerken.

GPS locatie en Bluetooth
Tijdens het openen van Blue Water App ontvangt u de eerste keer een melding waar wij uw toestemming vragen om uw GPS-locatie te mogen gebruiken. Dit is belangrijk om zo het boeken zo efficient mogelijk te maken. Ook raden wij u aan om de Bluetooth functie op uw telefoon aan te zetten wanneer u in de buurt van een haven komt, want zo verbeteren we uw communicatie met de havens en kunnen wij ze informeren wanneer u aankomt of vertrekt.

Registreer
Om Blue Water App te kunnen gebruiken, dient u een kort profiel aan te maken met uw bootgegevens, zodat deze niet meer ingevuld hoeven te worden bij volgende boekingen. De meeste boot merken en types staan al standaard in Blue Water App, maar u kunt de bootgegevens ook zelf invoeren als u uw boot niet vindt in de lijst.

U betaald altijd hetzelfde bedrag als bij de havenmeester
Gemak kost bij Blue Water App niets extra. Uw boeking via Blue Water App kost namelijk net zo veel als in het havenkantoor. Geen gedoe met formulieren invullen, en contant (of met de pin) afrekenen. Gedurende het jaar zijn er kortingacties zodat u met Blue Water App minder betaalt dan alle andere vaarders die geen Blue Water App gebruiken. Zo heeft u al het gemak voor een lagere prijs! De betalingen worden afgehandeld door Stripe, één van wereld’s grootste betalings providers, en hiermee kunt u gerust zijn van een veilig betalingsverkeer.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief?
Vul hier het contactformulier als u verder op de hoogte wilt blijven van Blue Water App en haven nieuws.


 

Terug naar vorige pagina
Copyright 2022 © Blue Water APP